Een van de risico's op navorderingsaanslagen vloeit voort uit de situatie waarbij de belastingdienst stelt dat er geen sprake is van zelfstandigheid bij de zorgverlener, maar dat er eigenlijk sprake is van een dienstbetrekking (schijnzelfstandigheid).
De vraag of een zorgverlener nu zelfstandig is of schijnzelfstandig (de ondernemerskwalficatie), is een belangrijk en vaak terugkerend onderwerp van geschil tussen de belastingdienst en de zzp-er.
Met onze jarenlange advisering op dit gebied en succesvol gevoerde belastingprocedures zijn wij op dit onderwerp dé fiscale specialist voor de zorgverlener.
De belastingprocedures inzake de ondernemingskwalificatie worden door ons gevoerd op basis van "no cure-no pay" : dit betekent dat wij alleen vergoed worden voor onze werkzaamheden als wij de zaak voor jou winnen. Uiteraard proberen wij tot een oplossing te komen met de belastingdienst, maar als een geschil van mening blijft bestaan tussen jou en de belastingdienst, dan komt toch de keuze of er wel of niet een procedure moet worden begonnen tegen de belastingdienst. Wij doen alleen procedures op "no cure-no pay" basis indien wij overtuigd zijn dat de procedure door ons gewonnen kan worden.